GEKLEURDE SOKKEN EN DE ECONOMIE

GEKLEURDE SOKKEN EN DE ECONOMIE

Waarom zou je fel gekleurde sokken willen dragen? In de beginjaren van de eeuwwisseling was het nog de norm om onopvallende sokken te dragen: zwart of donkerblauw, hooguit grijs en zeker niet wit. Het liefst droeg men sokken in dezelfde kleur als het kostuum, als grijze muizen die niets toevoegden aan de kledingcombinatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er in tijden van recessie en crisis een soort terugval in de mode plaatsvindt. Mensen grijpen terug naar dat wat bekend is en kiezen ervoor om onopvallende basiskleuren te dragen. Niet verwonderlijk dus dat een aantal jaar geleden alleen conservatieve kleuren in sokkenland te zien waren. Met het aantrekken van de Nederlandse economie, trekken Nederlanders massaal vrolijke gekleurde sokken aan.

VROLIJKE NOOT

Het is natuurlijk ook gewoon leuk om een paar enthousiast gestipte of gestreepte sokken toe te voegen aan een outfit. In het bedrijfsleven en in de gezondheidszorg is iedereen over het algemeen vrij uniform gekleed, en zeker bij een standaardkostuum kan een gekleurde sok veel toevoegen. Het extra beetje kleur kan een outfit helemaal bij je stemming of je karakter laten passen.

Ook voor de mensen die vroeg in de ochtend bij het uitzoeken van de outfit van de dag niet kunnen kiezen is de sokkentrend een fijne bijkomstigheid. Niemand kijkt er namelijk gek van op als je twee verschillende sokken draagt.

Zijn felgekleurde sokken toch nog een brug te ver? Dan kun je ook altijd nog gaan voor een sok die iets minder opvalt. Iets met een streepje of een klein motiefje, bijvoorbeeld. Of sokken met een leuk patroon in wat minder opvallende kleuren. Mocht zelfs dat nog teveel zijn, dan bieden hoge schoenen een oplossing – zodat je in elk geval zelf nog vrolijk wordt van je sokken.

Benieuwd naar de sokken van Sock & Sock? Sluit nu snel jouw abonnement af en laat je elke maand verrassen met de leukste designs!

 

Neem een kijkje in onze laatste collectie

FAQs

KAN IK ZELF MIJN SOKKEN KIEZEN?

Nee, we bieden één maat sokken aan. Maar vrees niet! Deze zijn redelijk elastisch gemaakt, waardoor mensen met maten 37 t/m 46 ze prima passen! Mocht dat bij jou onverhoopt niet het geval zijn, laat het ons weten! Je krijgt dan uiteraard direct je geld terug.

HEBBEN JULLIE VERSCHILLENDE MATEN?

Nee, we bieden één maat sokken aan. Maar vrees niet! Deze zijn redelijk elastisch gemaakt, waardoor mensen met maten 37 t/m 46 ze prima passen! Mocht dat bij jou onverhoopt niet het geval zijn, laat het ons weten! Je krijgt dan uiteraard direct je geld terug.

WAAR ZIJN DE SOKKEN VAN GEMAAKT?

De sokken bestaan uit 80% katoen, 15% polyster en 5% spandex. Dit maakt de sokken erg zacht, maar tegelijkertijd lekker stretchy!

IK WIL IEMAND EEN ABONNEMENT CADEAU DOEN, KAN DAT?

Dus jij wilt iemand extreem gelukkig en awesome maken? Natuurlijk, daar staan wij voor! Je kunt een aantal maanden cadeau geven, dan betaal je eenmalig en hoef je niet zelf op te zeggen, vet handig! Ook kan je een maandelijks abonnement afsluiten, deze gaat tot in oneindigheid door, totdat jij het stopzet. Geef op de checkout pagina aan dat je de sokken naar een ander adres wilt verzenden. Bij de notities kun je vervolgens een leuk berichtje achterlaten. Wat ben jij een lieve vriend!laughing

WANNEER KAN IK MIJN SOKKEN VERWACHTEN?

Jouw eerste paar sokken versturen we altijd binnen een week, zodat je snel kan genieten van het eerste paar. Vanaf dat moment zullen ze altijd in de eerste week van de maand verstuurd worden en is het dus elke maand feest! Totdat jij opzegt natuurlijk, dat kan op elk moment.

MOET IK THUIS ZIJN OM ZE TE ONTVANGEN?

Nope, ze passen gewoon door de brievenbus. Natuurlijk raden wij wel aan om de eerste week van de maand thuis te blijven zodat je ze na ontvangst direct aan kunt trekken.

IK HEB GEEN SOKKEN ONTVANGEN, WAT NU?

Oops, daar is iets misgegaan… Als ze niet in de tweede week van de maand bezorgd zijn, zou het kunnen dat de bezorging ietwat verlaat is. Indien het echt te lang duurt, laat het even weten via Tessa@socksock.com , dan krijg je natuurlijk direct nieuwe opgestuurd en kun je alsnog snel weer gaan shinen!

IK VIND ZE TOCH NIKS, WAT NU?

Dat kunnen we ons natuurlijk bijna niet voorstellen, maar als je het echt niks vindt moet je even een mailtje + troostberichtje sturen naar Tessa. Dan krijg je natuurlijk je geld terug. Onze sokken moeten immers wel geluk brengen!

HOE KAN IK HET ABONNEMENT STOPZETTEN?

Je kunt op elk moment het abonnement stopzetten door naar je account te gaan en op Annuleren  te drukken. Je ontvangt dan geen leuke sokken meer. Wil je toch weer lid worden? Dan kan je op dezelfde pagina ook je abonnement weer activeren!

DOEN JULLIE OOK VERJAARDAGSFEESTJES?

Ja! Ga naar onze surprise boxen hier!