Gekleurde sokken en de economie

Waarom zou je fel gekleurde sokken willen dragen? In de beginjaren van de eeuwwisseling was het nog de norm om onopvallende sokken te dragen: zwart of donkerblauw, hooguit grijs en zeker niet wit. Het liefst droeg men sokken in dezelfde kleur als het kostuum, als grijze muizen die niets toevoegden aan de kledingcombinatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er in tijden van recessie en crisis een soort terugval in de mode plaatsvindt. Mensen grijpen terug naar dat wat bekend is en kiezen ervoor om onopvallende basiskleuren te dragen. Niet verwonderlijk dus dat een aantal jaar geleden alleen conservatieve kleuren in sokkenland te zien waren. Met het aantrekken van de Nederlandse economie, trekken Nederlanders massaal vrolijke gekleurde sokken aan.

Vrolijke noot

Het is natuurlijk ook gewoon leuk om een paar enthousiast gestipte of gestreepte sokken toe te voegen aan een outfit. In het bedrijfsleven en in de gezondheidszorg is iedereen over het algemeen vrij uniform gekleed, en zeker bij een standaardkostuum kan een gekleurde sok veel toevoegen. Het extra beetje kleur kan een outfit helemaal bij je stemming of je karakter laten passen.

Ook voor de mensen die vroeg in de ochtend bij het uitzoeken van de outfit van de dag niet kunnen kiezen is de sokkentrend een fijne bijkomstigheid. Niemand kijkt er namelijk gek van op als je twee verschillende sokken draagt.

Zijn felgekleurde sokken toch nog een brug te ver? Dan kun je ook altijd nog gaan voor een sok die iets minder opvalt. Iets met een streepje of een klein motiefje, bijvoorbeeld. Of sokken met een leuk patroon in wat minder opvallende kleuren. Mocht zelfs dat nog teveel zijn, dan bieden hoge schoenen een oplossing – zodat je in elk geval zelf nog vrolijk wordt van je sokken.

Benieuwd naar de sokken van Sock & Sock? Sluit nu snel jouw abonnement af en laat je elke maand verrassen met de leukste designs!